Wine – Cigar – Liquor

Amarone della Valpolicella Cesar

Cesari Amarone nga Verona, Italy.

Festimi i 80 vjetorit të prodhimit të verës premium Valpolicella. Verërat Amarone prodhohen në një stil të ndryshëm nga çdo verë tjetër në botë. Ata janë vërtet të veçantë në shprehjen e tyre të shijes. Pasuria Cesari prodhon tre versione të Amarone. Amarone Classico është Amarone më i përballueshëm dhe më i arritshëm i Cesarit.

Procesi i Appassimento

Rrushi për Amarone korret me dorë, por nuk shtypet menjëherë. Në vend të kësaj, rrushi thahet butësisht për disa muaj dhe më pas shtypet pasi të kenë humbur rreth 40% të ujit të tyre (mendoni pothuajse rrushin e thatë). Ky është një proces i quajtur “appassimento” dhe është një metodë tradicionale që daton që nga epoka romake për të bërë “Recioto” një verë të ëmbël.

 ” Amarone is not sweet, it is a dry red wine. In Italian “Amaro” is the word for bitter. ”

Pas vjeljes, rrushi duhet të thahet në ajër për të arritur një nivel minimal të mundshëm të alkoolit prej 14% dhe zakonisht nuk mund të vinifikohet deri më 1 dhjetor (shumë prodhues presin deri në janar ose shkurt).

Korrja dhe varietetet

Një klimë në ndryshim ka shtyrë të korrat përpara. Historikisht, korrja filloi në fillim të tetorit. Sot, vjelja fillon në javën e dytë të shtatorit. Moti më i ngrohtë po shtyn gjithashtu alkoolin në verë.

Ka pasur gjithashtu një ndryshim në përzierjen e verërave moderne Amarone. Që nga viti 2010, rrushi Molinara nuk lejohet më në një verë Cesari DOCG Valpolicella. Molinara kishte probleme me taninën e dobët dhe prirjen për oksidim, gjithashtu nuk thahej mirë.

Sot Cesari përdor ekskluzivisht rrushin Corvina dhe Rondinella. Amarone Classico që po shqyrtoj është i përbërë nga 75% Corvina dhe 25% Rondinella. Shumica e vreshtave Cesari janë 27 dhe 28 vjeçare.

About DOCG

Amarone della Valpolicella mori statusin e saj DOCG në 2009. Më parë ishte vetëm një DOC. DOCG në Itali është klasifikimi më i lartë që mund të arrihet dhe verërat e tij mbahen sipas standardeve më të rrepta të cilësisë dhe autenticitetit të garantuar. Me DOC, rregullat që rregullojnë cilësinë dhe origjinalitetin janë pak më bujare se ato për DOCG.

Veneto ka 14 DOCG: Amarone della Valpolicella, Recioto della Valpolicella, Soave Superiore, Recioto di Soave, Bardolino Superiore, Recioto di Gambellara, Colli Asolani (aka Asolo Prosecco), Prosecco di Conegliano Valdobbiadene, Colli di Conegliano, Colli, Bagnoli, Piave Malanotte (aka Malanotte del Piave), Lison dhe Colli Euganei Fior d’Arancio.

Rajoni Veneto prodhon pothuajse 19% të të gjithë verës së prodhuar në Itali.

Dhurata Premium 1 për Ju

Open chat
Përshëndetje, nese keni pyetje na kontaktoni