Wine - Cigar - Liquor

Woodford Reserve

Woodford Reserve është një markë e uiski bourbon Kentucky të prodhuar në Woodford County, Kentucky, nga Brown-Forman Corporation. Eshtë bërë nga një përzierje ne tenxheret të bakrit të prodhuar në distilerit e kompanise Woodford Reserve dhe Distileria Brown Forman në Shively, Kentucky. Çdo shishe prej 45.2% alkooli në vëllim përmban një grumbull unik dhe numër shisheje. Markë u prezantua në 1996.

Distileria e Rezervës Woodford, e njohur më parë si Distileri i Vjetër Oskar Pepper dhe më vonë Distileria Labrot & Graham, është afërsisht tetë milje nga qyteti i Versajës në Kentucky në veri-qendrore, larg Rrugës 60 të SHBA midis Nderin 64 dhe Versajës.

Distilimi filloi në vendin e pijanecit aktual në 1812. Megjithëse faqja nuk ka funksionuar vazhdimisht si pijanec që nga ajo kohë, struktura kryesore, e ndërtuar në 1838, qëndron si një nga distileritat më të vjetra në Kentaki. Isshtë renditur në Regjistrin Kombëtar të Vendeve Historike dhe është caktuar si një Monedhë Historike Kombëtare për arkitekturën e saj të ruajtur mirë të fabrikës së pijes dhe rolin e saj në zhvillimin e industrisë së burbonit. [3]

Fillimisht e themeluar nga Elijah Pepper, prodhimi i pijes alkoolike iu kalua djalit të tij dhe njihej si Distileria Oscar Pepper kur James C. Crow punoi atje në mes të shekullit të 19-të. Gjatë kësaj kohe Crow ndërmori një sërë aktivitetesh që përmirësuan dhe kodifikuan të kuptuarit dhe cilësinë e proceseve kryesore të bërjes së burbonit, të tilla si fermentimi i thartë i thartë, distilimi ende i tenxheres dhe maturimi i fuçisë. i kaloi djalit të tij James E. Pepper. Familja Pepper ia shiti pronën Leopold Labrot dhe James Graham në 1878, të cilët e zotëronin dhe e administronin atë (përveç gjatë Prohibition) derisa u shit në Korporatën Brown-Forman në 1941. Brown-Forman e operoi atë deri në fund të viteve 1960, dhe më pas shiti prona dhe sipërfaqja e saj shoqëruese për një fermer lokal. Brown-Forman ri-bleu pronën në 1993, e rinovoi atë dhe e ktheu atë në punë. Marka Woodford Reserve u prezantua në treg në vitin 1996.

Distileria prodhon: Woodford Reserve Bourbon, Woodford Reserve Double Oaked, Woodford Reserve Straight Rye Uiski, Woodford Reserve Straight Malt Uiski, dhe Woodford Reserve Wheat Uiski. Distilon gjithashtu disa lëshime të edicionit të kufizuar, duke përfshirë Woodford Reserve Master’s Collection, Woodford Reserve Master’s Collection Proof, një Seri distilimi vetëm në Kentucky dhe një shishe speciale përkujtimore që lëshon çdo vit në lidhje me sponsorizimin e tij zyrtar të Kentucky Derby.

Dhurata Premium 1 për Ju

Open chat
Përshëndetje, nese keni pyetje na kontaktoni