Wine - Cigar - Liquor

Ca Del Bosco Cuve Prestige

5800 L

Categories ,
  • Shteti: ITALI
  • Rajoni: Lombardi
  • Verë : E Bardhë
  • Viti i Prodhimit: 2019
  • Varieteti:Chardonnay, Pinot Blanc
  • Alkooli: 12.5%
  • Formati: 0.75 l
  • Pëmban Sulfite: Po
  • Shërbehet: 8 / 10 °C
  • Shoqerohet me: Antipasta, Prodhime deti

Franciacorta Cuvée Prestige 46 e Ca’ del Bosco është një verë e gazuar referuese në botën e flluskave. Një emër dhe një siguri: Ca’ del Bosco, ndër kantinat më të rëndësishme në Itali, e cila tregon të gjithë historinë e saj me këtë Cuvée Prestige në edicionin e 44-të. Gjithçka filloi me Maurizio Zanella, një djalë me pasion të fortë për verën, i cili u zhvendos me familjen në Erbusco dhe vendosi të kultivonte vreshtin e tij të parë. Maurizio nuk do ta kishte imagjinuar kurrë se ai vresht i thjeshtë ishte tulla e parë e një realiteti që do të bëhej model dhe shembull në botën e verërave të gazuara italiane. Pika e kthesës erdhi disa vite më vonë, kur Maurizio ndërmori një udhëtim në rajonin e Shampanjës dhe, i magjepsur nga flluskat e mëdha, vendosi t’i kushtonte jetën e tij krijimit të një vere të gazuar që riktheu të gjitha tiparet franceze. Kështu lindi Prestige Cuvèe, ajo ëndërr e shpresuar dhe e kultivuar prej kohësh bëhet realitet në formë të lëngshme! Është një perlë e stilit Ca’ del Bosco, një flluskë tradicionale, e lindur nga mbi 30 vjet përvojë, e cila mishëron në mënyrë të përsosur shpirtin dhe thelbin e tokës Franciacortina. Një botim që i bën homazh historisë së kësaj vere historike dhe që përmban të gjithë thelbin e terroirëve të ndryshëm të Franciacorta.

Franciacorta Cuvèe Prestige “Edizione 46” vjen nga rrushi më i mirë Chardonnay, me një përqindje të vogël Pinot Noir dhe Pinot Blanc, të cilat vijnë nga 197 vreshta të ndryshme, nga të cilat 162 janë vetëm për Chardonnay. Hardhitë kanë një moshë mesatare nga 19 deri në 29 vjeç dhe janë të rrënjosura në tokë argjilore dhe gëlqerore. Ato vinifikohen veçmas në rezervuarë çeliku të kontrolluar me temperaturë për 8 muaj dhe më pas kombinohen me rezerva nga vjelat më të mira për të gjetur recetën e përsosur për Cuvée-n më të mirë. Referimi bëhet në shishe sipas parimeve të Metodës Klasike dhe vjetërimi tek majaja zgjat rreth 25 muaj duke i dhënë një personalitet unik dhe të pasur. Është një Extra-Brut i plotë i dozuar me afërsisht 1,0 gram/litër sheqer.

Ca’ del Bosco Franciacorta 46 prezantohet në sy me një pallto prestigjioze të verdhë kashte, të kryqëzuar nga flluska të holla dhe të qëndrueshme. Në hundë lëshon në mënyrë delikate dhe progresive nuanca të ndrojtura dhe aromatike të agrumeve, mollëve, pjeshkës së bardhë dhe frutave ekzotike, të pasuruara me kujtime pastiçerie, jehona frutash të thata dhe shtigje minerale. Shija, e gjallë dhe e gjallë, inkurajon pijen për shkak të freskisë së saj të parezistueshme, të gjallë dhe të matur mirë. Prandaj, pija është e hollë dhe tërheqëse dhe shtrihet në një përfundim të këndshëm frutash. Për t’u shpenzuar me meze peshku të freskët, karpacio, sushi dhe sashimi ose në një rizoto me ushqim deti ose me kunguj të njomë dhe karkaleca deti. Freski e bërë me verë!

Open chat
Përshëndetje, nese keni pyetje na kontaktoni