Wine – Cigar – Liquor

Konjakët më të mirë në Botë

* Bache Gabrielsen VS Tres Kors

Tre kryqet e etiketës, ose kors në norvegjisht, fillimisht u krijuan për të treguar cilësitë e tij “mjekësore”, të cilat e lejuan atë të shitej në farmacitë e Norvegjisë gjatë periudhës së ndalimit të atij vendi. Vetë lëngu nxitet ëmbëlsisht nga mollët e kuqe të verdha dhe të veshura me karamel, dhe korniza pikante i jep atij ekuilibër, duke e bërë atë të përshtatshëm për një sërë koktejesh, duke përfshirë (por pa u kufizuar në) një konjak të modës së vjetër.

*Camus Borderies Single Estate VSOP

Fruti i rritur në prona për këtë grumbull të vogël Konjaku rritet në Borderies, emërtimi më i vogël në të gjithë rajonin. Ajo ka prodhuar një konjak me teksturë të mrekullueshme mëndafshi, notat e luleve të të cilit gjejnë pikat e transportit në bajame të veshura me mjaltë dhe biskota pizele vanilje. Një prekje vaji portokalli dhe kumbulla të verdha të spërkatura me mjaltë të ngrohtë rrethojnë të gjitha.

*Courvoisier Cognac Mizunara 2021 Blend 

Një teksturë madhështore e mëndafshtë në këtë konjak përmban nota të dallueshme të mangos, papajas, kajsisë, ananasit të thatë, dorëzonjës, jaseminit dhe purove me duhan të lehtë. Përfundimi zgjat për një përjetësi në dukje, dhe ndërkohë që kjo shishe është shumë e vështirë për t’u gjetur, ia vlen ta kërkoni midis koleksionistëve seriozë.

*D’USSÉ XO

Duke bashkuar nektarinat e karamelizuara dhe mollët e pjekura me kanellë dhe karafil, ky është lloji i konjakut që funksionon po aq mirë kur pihet vetë si në kokteje të nivelit të lartë. E gjen mesin e pakapshëm mes të pjekurit dhe energjisë, teksa qershitë e lyera me ganache me çokollatë, mjalti i ngrohtë dhe fiqtë e bardhë ngrihen me nuanca kedri dhe rrushi të artë të zhytur në karamel.

*Deau XO

Ndërveprimi midis shijes së konjakut jashtëzakonisht të pjekur me qershitë e pjekura, ekspresive dhe kajsitë e pjekura në skarë është i jashtëzakonshëm me këtë XO të shkëlqyer. Përfundimi flet për lagështuesin e purove dhe fiqtë, dhe kumbullat e pluhurosura nga anise yjet mbeten gjatë çdo gllënjke.

*Delamain 1er Cru de Cognac “ Delicate et Légère ”

Ky emër i këtij konjaku nga Grande Champagne përkthehet në “delikate dhe të thatë”, që është një përshkrim i duhur. Është veçanërisht mineral në karakter, dhe kedri dhe notat e shijshme i japin atij një ndjenjë të vërtetë strukture. Megjithatë, frutat këtu – dardha dhe mollë të kuqe, me një prekje të portokallit të ëmbëlsuar – thrums me bajame dhe pralina. Përfundimi është veçanërisht i paharrueshëm, duke u rrotulluar për një minutë të fortë, me erëza delikate përpara se të shpërndahet.

*Hardy Organic VSOP

USDA Certified Organic, kjo është një shprehje e freskët, minerale e VSOP. Është më pak e shijshme, megjithëse ka disa fruta të bukura të forta me gurë, dhe më shumë rreth shijes së tij të strukturuar dhe notave të ëmbla të shkopit të kanellës dhe karafilit. Sherebela e kënduar dhe menteja qëndrojnë në fundin e gjatë, magjepsës.

*Hennessy Master Blender’s Selection No. 4

Kajsitë dhe marmelata e portokallit janë të qepura me jamball dhe mente të djegur, dhe të ankoruara nga notat e thekura të lisit që japin ëmbëlsi dhe erëz.

*Pierre Ferrand 1er Cru de Cognac

Ky është një konjak magjepsës Grande Champagne. Është e ëmbël dhe pikante, me një ndërveprim të mrekullueshëm mes kajsive të thata, pralinave të pekanit dhe karamelit me sheqer kafe. Spektri i gjerë i frutave dhe erëzave, me goditje delikate të luleve të pranverës, do të përmirësojë çdo pije që i shtohet.

*Rémy Martin XO

Kadife në teksturë, por me aciditet të mjaftueshëm për ta mbajtur atë të gjallë, ky është një nga XO-të standarde për një arsye: vallëzimi i tij i sheqerit të kaftë, mjaltit të luleve të egra, pavlovës me kokrra të egra, marmelatës së portokallit dhe vaniljes së thekur zgjatet përmes një karafili të mbushur me karafil. përfundimi që shënohet edhe nga financuesi i kumbullës dhe lajthitë e veshura me çokollatë qumështi.

*Roland Bru VSOP

Shijet e thella dhe të pasura të gjalpës, sheqerit të kaftë dhe karobit gjejnë komplimente frutash në skajin e spektrit të skuqjes së mollës. Njollat ​​e huallit të mjaltit dhe nugatit hyjnë dhe bashkohen me lule portokalli të ëmbëlsuar dhe bajame. Kjo është një gllënjkë e mrekullueshme më vete dhe e bën një fantastic Sidecar.

Dhurata Premium 1 për Ju

Open chat
Përshëndetje, nese keni pyetje na kontaktoni