Wine - Cigar - Liquor

Puro për pasion. Kur hobi bëhet koleksion

Puro për pasion. Kur hobi bëhet koleksion

Puro për pasion dhe të stilit të lartë, dhe shumë njerëz i adhurojnë ato për elegancën dhe shijen e tyre. Sigurisht, disa njerëz kurrë nuk kanë pirë cigare, ose sapo kanë filluar. Nëse jeni një nga këta njerëz, atëherë mund të ndiheni të mbingarkuar me llojet e ndryshme puro të mira. Por si e filloni një koleksion puro? Lexoni për të zbuluar se si mund të kaloni nga amator në njohës.

Bleni një Prerës Puro dhe Ndeshje

Këto janë elemente kryesore për çdo koleksion të ri puro. Një prerës puro është krijuar për të prerë njërën skaj të puros tuaj në mënyrë që ta pini duhanin siç duhet. Ju gjithmonë duhet të përdorni një prerës të drejtë ose të stilit gijotinë për të prerë skajin e rrumbullakosur të puros, ose “kapakun”. Këto lloj prerësish krijojnë prerjet më të pastra për fillestarët. Për më tepër, mënyra më e mirë për të ndezur purot tuaja është me ndeshje puro, të cilat prodhojnë një flakë të pastër pa ndonjë ndotës aromë. Puro për pasion

Merrni një Humidor

Një lagështues është i domosdoshëm. Kjo është një kuti e kontrolluar nga lagështia e krijuar për të mbajtur purot tuaja të freskëta. Humidoret mbajnë nivelet e lagështisë të qëndrueshme në mënyrë që të mos prishin duhanin. Një lagështues desktop është standard për çdo zyrë shtëpie, por gjithashtu mund të blini një madhësi udhëtimi. Kur po blini një humidor, kontrolloni që të jetë bërë nga kedri spanjoll. Ky lloj druri është i shkëlqyeshëm për ruajtjen e purove sepse mban më shumë lagështi sesa llojet e tjera, megjithatë nuk është i prirur për të shtrembëruar në lagështi të lartë. Mund të ndihmojë gjithashtu aromën e purove me aromën e saj.

Kuptoni llojet e ndryshme të purove

Kushdo që kërkon të fillojë një koleksion puro duhet të dijë forma, madhësi, mbështjellës dhe aromatizues të ndryshëm të purove. Madhësia dhe forma e purës do të përcaktojë se sa zgjat kur e pini atë. Disa nga madhësitë më të zakonshme që do të gjeni përfshijnë Torpedo, Presidente, Piramid, Parejo dhe Perfecto. Ju gjithashtu do të vini re ndryshime fillestare me mbështjellësin, i cili jo vetëm që mban së bashku duhanet e mbushjes dhe lidhëses, por gjithashtu tregon aromën e puros. Mbështjellësit me ngjyrë më të çelët tregojnë aromat e kedrit, lëkurës ose kafesë, ndërsa mbështjellësit më të errët tregojnë aromë të ëmbël, të fortë si melasa ose frutat e thata. Nëse jeni duke kërkuar aromë më aromatike, mund të interesoheni për purot e mbushura. Infuzionimi përfshin ekspozimin e gjetheve të duhanit në aroma specifike. Aromat e zakonshme të infuzioneve përfshijnë botanikë dhe barëra, fruta, kafe ose alkool.

Vendosni një buxhet

Puro për pasion. Askush nuk duhet të kalojë zakonet e tij të zakonshme të shpenzimeve kur ata janë duke filluar çdo lloj koleksioni, duke përfshirë puro. Ju mund të shtoni puro me cilësi të mirë në koleksionin tuaj pa bërë një dëm të madh në llogarinë tuaj bankare. Mos dilni dhe blini kuti me 20 akoma – për çdo koleksionist që lulëzon, është më mirë të provoni lloje të ndryshme para se të blini sasi të mëdha. Filloni të vegjël dhe blini teke ose mostra për të zbuluar se çfarë ju pëlqen ose nuk ju pëlqen. Merrni shënim aromat ose varietetet tuaja të preferuara.

Dhurata Premium 1 për Ju

Open chat
Përshëndetje, nese keni pyetje na kontaktoni